Konkurranser som minner om manuelt arbeid

I gamle dager var det et nært forhold mellom fysisk arbeid og fysisk fostring. Visste du at mange av de beste langrennsløperne i Norge helt frem til 1970 var skogsarbeidere som fikk mye av treningen sin i forbindelse med jobben? De gikk på ski inn og ut av skogen og brukte resten av dagen på hardt arbeid som bygget opp deres utholdenhet og styrke, som den gangen var den beste mulige forberedelsen til store konkurranser.

I dag er ikke bakgrunnen til skiløperne helt den samme, en kan vel knapt nok tenke seg Petter Northug eller Martin Johnsrud Sundby som staute tømmerhoggere. Men den dag i dag finnes det likevel konkurranser som er basert på utfordringene kroppsarbeidere jobber med i sitt daglige virke.

Det mest kjente eksempelet på dette er kanskje Timberworks Lumberjack Show. Det er et show eller i grunnen et mesterskap der det konkurreres i alt fra saging og øksekast til treskjæring med motorsag. I mange konkurranser dreier det seg om å kappes i ferdigheter som tømmerhoggere har benyttet i hundrevis av år. Selv om dette også er en måte å markedsføre skogmaskineri på, er det ikke sånn at teknologien har tatt over alt. Å klatre opp i trær eller løpe på flytende stammer er historiske ferdigheter som tar oss tilbake til noe helt grunnleggende i forholdet mellom mennesket og naturen.

Konkurranser er viktig

Konkurranser i Timberworks Lumberjack Shows trekker til seg så mye som en million tilskuere hkonkurranservert år, i tillegg til at konkurransene ofte sendes på ESPN, MTV eller Discovery Channel. Mye av årsaken er sikkert nostalgi for en svunnen tid da menn utfoldet seg fysisk på en maskulin måte heller enn å sitte og glo på en skjerm.

Du kan også vedde på denne konkurransen og alle andre store idrettsarrangement og konkurranser på de beste bettingsidene og casinoene på nett. Finn en utøver du har tro på, og se om du også kan vinne noe.